fbpx

Vil du gerne forbrænde flere kalorier, selv når du er færdig med at træne?

Lad mig introducere dig for EPOC – Excess Post-Exercise Oxygen Consumption – det er den proces, som forbrænder nogle ekstra kalorier som et resultat af din træningstime. Mange folk fokuserer på, hvor mange kalorier de forbrænder, mens de træner, men kroppen fortsætter med at forbrænde kalorier længe efter, at du har forladt motionscentret.

Din krop forbrænder kalorier, når den kommer sig, og en hård og hurtig session kræver mere restitution end en blødere, mindre intens træning. Restitution er den samlede betegnelse for alle de processer, din krop implementerer efter træning, såsom at efterfylde energilagrene, sende ny glykogen ud til musklerne, omdanne mælkesyre til pyrodruesyre osv. Denne indre proces kræver brændstof, og din krops foretrukne brændstof er kroppens overskudsfedt.

Hvilken form for motion giver de fleste EPOC‐fedtforbrændingsfordele?

Din krop har brug for at komme sig efter alle former for motion, men du skal helst dyrke både anaerob og aerob motion for at få fordelene ved EPOC. Du bliver nødt til at mærke efter for at finde ud af, hvad der er mest effektivt for dig, men dette er mine fem yndlingsmotionstyper, som fremmer EPOC-fedtforbrændingen.

1. HIIT

(Høj Intenstiv Interval Træning) HIIT er kendt for at forbrænde mange kalorier på kort tid. Denne intense træning får kroppen til at restituere i løbet af hele dagen.

2. Spinning

Et godt statisk spinningtime giver aerob punkttræning kombineret med spurter med hurtig anaerob træning. Spinninghold er »low impact«, og du kan selv styre, hvor stor intensitet du lægger i din træning.

3. Vægttræning

Vægtløftning og styrketræning lægger pres på dine muskler, især hvis de løftes i langsomme og kontrollerede bevægelser. Kroppen har brug for energi til at reparere sig selv efter hårde vægtløft.

4. Sprint

Et typisk sprinterforløb er anaerobt og med en høj intensitet. Dette er (selvsagt) tidligere OL-sprinter Samantha Claytons yndlingsforløb, hvor hun kan mærke efterbrændingen.

5. Aerobic

En intens dansetime med moderat intensitet, men høj virkning, og en times træning forbrænder mange kalorier, både mens du træner, og når du er hjemme igen. Prøv at finde et hold, hvor man både hopper, sparker og andre gode ting, hvor du løfter begge ben fra jorden.

Skrevet af Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha er direktør for fitnessuddannelse hos Herbalife 

Findes der særlige fødevarer, som kan hjælpe mig med at få en sund, strålende teint?

En balanceret kost er noget af det bedste, du kan gøre for din hud. Frisk luft og motion, der får blodomløbet op i fart, og masser af skønhedssøvn er også vigtige faktorer.

Få mest muligt ud af årstidens farverige frugter og grøntsager, og husk, at kraftige farver ofte indikerer et højt vitaminindhold, som nærer huden med en masse godt.

A-vitamin er især godt for huden, og det finder du i tomater og orangefarvede frugter som f.eks. abrikoser og mango. E-vitamin er også godt, og det finder ud i grønne bladgrøntsager og avokado. Brombær, blåbær, jordbær og blommer er også gode frugter for huden, da de har et højt antioxidantindhold.

Husk, at en fugtet hud er en glad hud, så husk at drikke masser af vand især i sommermånederne, så huden og din krop forbliver i topform. Interessant nok er frugt og grønt vigtige væskekilder.

Vidste du, at ca. en tredjedel af vores væskeindtagelse stammer fra vores kost? Så få mest muligt ud af alle årstidens produkter, og prøv også NuoriFusion Multi Vitamin med solfaktor 15, som er fyldt med A-, C- og E-vitamin.

Udsulter du din krop?

Problemet med en diæt, baseret på at spise mindre, er at du udsulter din krop, forbrænder mere muskelmasse end fedt, bliver træt og udmattet, og forringer dit immunforsvar, udover at det er ulideligt kedeligt, og ikke virker.

Når du efter et par uger ikke orker at fortsætte længere, og går tilbage til den gamle vane, ja så tager du det hele på og lidt til på den halve tid. Det er rigtigt skuffende, død irriterende, og du mister troen på at det sagtens kan lade sig gøre.

Grunden er, at et vægttabsprogram baseret på at spise mindre generelt, vil få kroppen til at forbrænde muskelmassen fremfor fedtmasse, og efterfølgende har du en mindre muskelmasse, der skal forbrænde den samme mængde fedtmasse som før.

Derudover vil du lide af et underskud af vitaminer, mineraler og proteiner, føle træthed og have en lavere forbrænding bagefter. Det er din muskelmasse, der forbrænder fedtmassen, og kun ved hjælp af proteiner, opbygger du en muskelmasse, der fremover forbrænder dit overskydende fedt og derved er det nemmere for dig,at holde dit vægttab, når du har tabt dig.

Soyaprotein er det bedste protein for den menneskelige krop, og det finder du masser af i Herbalife’s ernæringsshake.

Bryd med yoyo- effekten

En af vors klienter, der har været ved mig i længst tid, har reguleret sin vægt med næsten 70 kg.


Før du begynder at tænke “Wow, det var godt nok meget” eller “Gad vide, hvordan hun gjorde det?”, så lad mig lige understrege, at det ikke skete på én gang.

Faktisk har hun reguleret de samme 14 kilo fem gang nu. Hun har oplevet den klassiske yoyo-effekt, hvor vægten går op og ned, men sjældent holdes samme sted særlig længe.

Det har længe været et anerkendt forhold, at folk har større risiko for yoyo-effekten, når de følger en kur, der er for streng og dermed ikke kan følges i længere tid. Når kuren er ovre, viser de gamle vaner sig igen, og vægten stiger igen, og cyklussen starter forfra igen.

Der er ikke noget galt i at være ambitiøs og ivrig efter at få styr på vægten. Den halve kamp handler om et ønske og et “drive” om at nå dine mål. Men vær bevist om, at hvis du prøver at gøre for meget på for kort tid, kan det ende med, at blive din ulykke. Vær realistisk med, hvor meget du kan ændre på én gang, og accepter, hvad disse ændringer bringer med hensyn til vægtregulering.

En gennemprøvet og virkningsfuld strategi til at holde sig på rette kurs er at holde styr
på dit fremskridt. Det er også en god idé at finde nogen, der kan støtte dig i din proces. Træningskammerater er en god idé, og nogle synes, at det er rigtig effektivt at få støtte ved at skrive med andre på internettet.

Sidst men ikke mindst, sørg for at være fleksibel og lære af dine fejltagelser. Hvis du prøver et motionsprogram eller noget nyt mad, som du ikke kan lide, så prøv i stedet noget andet. Husk på, at målet er ikke at regulere så meget som muligt af vægten så hurtigt som muligt. Det er vigtigt at skabe gode kost- og motionsvaner, som kan hjælpe dig med at få vægten ned og holde den der.

En stor del af det at løse yoyo-dilemmaet handler om at ændre din vane til at spise mindre og oftere. Sørg for at spise de sultbekæmpende proteiner ved hvert måltid og mellemmåltid. Planlæg fremad, hold styr på dine fremskridt og få hjælp og støtte. Det er vigtige faktorer for at få det til at lykkes. En hurtigt sprint mod mållinjen – efterfulgt af småløberi i en anden retning – hjælper dig ikke på vej. Når det gælder vellykket vægtregulering, så vinder stødt og langsomt med sikkerhed.

Susan Bowerman, MS, RD, CSSD.

PROTEINERNES STYRKE

Protein er et af de næringsstoffer, som kroppen dagligt har allermest brug for i passende mængder.

Protein udgør byggeblokken i alt liv, og det er vigtigt for cellernes vækst og vævets reparationer. Proteiner består af ‘byggeklodser’, de såkaldte aminosyrer. Mange af disse kaldes ‘vigtige’, fordi kroppen ikke kan producere dem selv, og de skal derfor tilføres kroppen via kosten. Når et protein indeholder alle de vigtige aminosyrer opfattes den som værende “komplet”.

Proteiner kan enten være animalske eller vegetabilske. Alle proteiner fra animalske kilder er komplette.

Ud over sojaprotein opfattes alle plantekilderne som værende ukomplette, da de mangler en eller flere vigtige aminosyrer. Dog kan to ukomplette planteproteiner godt være komplementære – et protein kan tilføre kroppen de aminosyrer, et andet mangler, og omvendt. Det er på den måde, meget stringente vegetarer kan få dækket deres proteinbehov på.

HVORFOR ER PROTEIN SÅ VIGTIGT?

Proteiner spiller forskellige vigtige roller i kroppen og bidrager til, at:

 • muskelmassen vokser
 • knoglerne forbliver normale
 • den slanke muskelmasse opretholdes

Får du proteiner nok?

Den vejledende daglige indtagelse af proteiner ligger på omkring 10-15 % af din typiske kalorieindtagelse. Det vil svare til ca. 55 g protein om dagen for mænd og 45 g for kvinder.

GODE PROTEINKILDER:

 • Æg
 • Fisk
 • Fjerkræ og magert hvidt kød
 • Magert rødt kød
 • Nødder og frø 
 • Bønner, linser og ærter

Proteinpulver fremstillet af soja og valle (fra mælk) eller æggehvider kan tilsættes andre fødevarer for at øge proteinindholdet.

Vidste du det?

Proteiner hjælper med at opbygge slank muskelmasse. Ved at øge procentdelen af slank muskelmasse stiger dit stofskifte også, hvilket betyder, at du forbrænder flere kalorier, selv når du sover!

DE EFFEKTIVE FIBRE

Ønsker du at sætte skub i energien og dit velbefindende?

Her finder du de sunde FIBRE til din mave og fordøjelse

Så opfat dit fordøjelses system som kroppens MASKINE.

For at din maskine kan fungere uden hindringer, har den brug for fibre og vand hver dag. Uden det stopper du til og brænder sammen!

Ønsker du at vide mere om fibre, så læs videre.

Alt du kunne ønske dig at vide om..

De enestående fibre!

Fibre tager sig af mange vitale opgaver, som hjælper med at holde hele kroppen i topform:

 • Opløselige fibre (fra havre, rug, frugt, grøntsager, klid og bælgfrugter) hjælper med at sagtne kroppens optagelse af glukose, regulere mængden af insulin og forebygge for store udsving i blodsukkeret.
 • De forbereder kosten på de ’venlige bakterier’ i tyktarmen, hvilket til gengæld producerer en masse vigtige vitaminer.
 • Et fiberrigt måltid virker mere mættende, hvilket gør det nemmere at kontrollere appetitten.
 • Fibre sætter skub i affaldsstoffernes passage gennem kroppen og absorberer giftstofferne undervejs.

Men får du så nok?

Den gennemsnitlige mængde ligger på ca. 17 g om dagen, hvilket ikke er nok! Ernæringseksperter anbefaler, at man dagligt får 18-30 g.

Heldigvis er det ikke svært at få dækket det behov, fordi du blot skal øge mængden af vand, frugt, grøntsager, salat, korn, nødder, bælgfrugter og naturris og begrænse mængden af raffinerede fødevarer i den daglige kost.

Fiber mætter på en naturlig måde, så ved at spise flere af dem, sikrer du, at du ikke går rundt og er sulten – det er godt nyt for alle, der ønsker at regulere vægten!

Check nedenstående liste– sådan får du dækket dit behov for 18 g fibre om dagen.

 • en stor bagekartoffel – 4 g
 • fire figner – 4 g
 • en mango – 4 g
 • 80 g blandede nødder – 5 g
 • 85 g mandler – 6 g
 • en portion fuldkornspasta – 7 g
 • en portion grønne ærter – 7 gLeder du efter sunde FIBRE til din mave og fordøjelse
 • 100 g røde bønner – 7 g
 • ca. 1 dl hvedeklid – 10 g
 • 2,5 dl havre – 10 g • 2,5 dl solsikkefrø – 10 g
 • et stort blomkålshoved – 10 g
 • en grovmuffin – 15 g

Det er vigtigt, at du øger mængden af væske, når du spiser flere fibre.

De arbejder sammen om at holde gang i din fordøjelseskanal!!

En næringsrig kostplan fyldt med frisk frugt, salat, grøntsager, nødder, frø og fuldkorn vil være godt brændstof for kroppen, hvor fibrene i denne type kost sikrer, at fordøjelsessystemet fungerer optimalt

 

VELBEKOMME

December er tid til FEST!

Endnu et år er snart slut, og snart begynder indbydelserne til julefrokosterne i december at vælte ind.

Ulempen ved alle disse julefrokoster er, at al den mad ofte sætter sig på sidebenene.

Fordelen er, at du kan slappe af, have det sjovt, nyde at være sammen med vennerne og få mange afstressende grin.

Hvis du har stræbt efter at leve sundt hele året og er urolig for, at december skal ødelægge alt det, du har nået hidtil, så skal du ikke bekymre dig.

Ved hjælp af nogle få, enkle retningslinjer kan du fortsat nyde masser af julefrokoster, uden at det sætter sig på sidebenene.

Målet er at spise og tale meget…

Værterne kan gøre to ting. De kan arbejde hårdt for at imponere gæsterne med et fantastisk udvalg af lækre retter af høj kvalitet, eller de kan servere hurtig junkfood og sjov mad, som er søbet ind i fedt, salt, sukker og tilsætningsstoffer… hvilket får én til at undre sig over, hvorfor man egentlig føler sig dårligt tilpas dagen derpå.

Er det alkoholen eller al den mad, man har spist i løbet af festen….? En kombination, som kroppens fordøjelsessystem næsten ikke kan klare!

Men det betyder ikke, at du skal undgå og sige nej tak til at deltage i de festligheder og fester, som du indbydes til. Det vil bare få dig til at blive i dårligt humør og gøre dig sur.

Du fortjener at have det sjovt – året er snart slut – julen er kommet, og dine venner vil have, at du har det sjovt.

Du skal bare sørge for at planlægge i forvejen og bestemme dig for, at du skal have det sjovt, men at du ikke ønsker at miste kontrollen. Ved at forberede dig både fysisk og psykisk kan du nyde det bedste fra beggeverdener – morskab og velbefindende.

Som vært bør du overveje dette:

Statistikken viser, at mere end 3 ud af 6 er overvægtig. Så hvis du inviterer 20 personer, så kommer fem af dem til at takke nej! Hvorfor? Fordi de hellere vil gå glip af al det sjove end risikere, at de har taget på næste gang, de vejer sig.

Hvor mange af gæsterne vil foretrække et udvalg af sunde, friske retter frem for det traditionelle bagværk, pebernødder og chips, fedtholdige salater og forskellige kødretter?

Formodentlig de fleste! At være aktivt bevidst om sit helbred er ikke usædvanligt i dag. Mange læser varedeklarationer, skærer ned på fedtet og spiser færre søde sager.

Du kan blive den vært eller værtinde, som serverer sund festmad! Skab en smuk buffet med farverige, velsmagende salater, rå grøntsager og en dip med et lavt fedtindhold er lækre at gå og nippe til. Hjemmelavedesupper varmer og er rige på næringsstoffer

Tag chancen… vær anderledes denne jul!

Din plan for at blive sommerklar

Sommerens strandkrop formes i løbet af vinteren, så nu er det på høje tid at begynde din rejse mod at blive den bedste udgave af dig selv. Nedenfor finder du nogle tips fra vores eksperter vedrørende ernæring og fitness, som kan hjælpe dig med at blive klar til sommeren.

ER KULHYDRATER VIRKELIG FJENDEN?

De seneste årtier har kulhydrater gået fra at blive hyldet til at være vægtreguleringens fjende nr. 1. Men er dette kontroversielle makronæringsstof virkelig ikke godt for dig? Susan Bowerman, der er direktør for ernæringsuddannelse i Herbalife, mener at kulhydrater måske bare er blevet misforstået…

Der er kulhydrater overalt…

De, der prøver undgå kulhydrater ved blot at spise nogle få eller slet ingen, styrer som regel uden om de mest kendte kilder som brød, pasta og kartofler, men vidste du, at der findes kulhydrater i mange andre fødevarer? »Masser af fødevarer indeholder kulhydrater, og det er godt, eftersom at kroppen har brug for kulhydrater som brændstof,« forklarer Susan.

OPRETHOLD VÆSKEBALANCEN

Kroppen fungerer bedst, når væskebalancen er i orden. Sørg derfor for at drikke mindst otte glas vand om dagen. Undgå de tomme kalorier, der er i sodavand m.m.

Gode eller dårlige

Susan understreger dog hurtigt, at alle kulhydrater ikke er ens. Hun forklarer, at jo mindre bearbejdede kulhydrater er, desto bedre er de. Et eksempel på gode valg er frugt, grøntsager, bønner og fuldkorn. »Ud over at disse fødevarer indeholder kulhydrater, giver de os også vitaminer og mineraler,« siger hun. »Vegetabilske fødevarer indeholder også kostfibre og naturlige antioxidanter.«

De »dårlige« kulhydrater, som bør undgås, er dem, der er stærkt forarbejdede og raffinerede som f.eks. sukker, kager, hvid pasta og hvidt mel for blot at nævne nogle få. »De tilfører ikke kroppen meget andet end kalorier,« siger Susan. »Derfor er det vigtigt, at vi får dækket vores behov for kulhydrater via sundere kilder, eftersom vi samtidig får mange andre næringsstoffer med i købet.«

Fordelene ved fibre

Mange er ikke klar over, at fibre faktisk er en form for kulhydrat. Fibre opfattes som en af de vigtigste kostfaktorer, der bidrager til understøttelsen af en sund fordøjelse1. Fibre, som findes i f.eks. frugt, grøntsager og korn, spiller en vigtig rolle i forbindelse med kroppens trivsel. Voksne anbefales at få 25 g fibre om dagen2, men langt de fleste får ikke dækket dette behov3. At spise fiberholdige fødevarer og få et fibertilskud hver dag kan bidrage til, at du mærker fordelene ved fibre.

 1. Havrefibre er med til at øge mængden af afføring.
 2. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition, and Allergies (NDA). EFSA Journal 2010; 8(3):1462.
 3. 73 % mænd og 87 % kvinder får ikke den anbefalede daglige fibermængde: The National Diet & Nutrition Survey (NDND); volume 2, 2003.

VÆR AKTIV

Husk på, at de resultater, du opnår, afhænger af 80 % ernæring og 20 % motion, så hvorfor ikke prøve nogle af Samantha Claytons træningstips til, hvordan du kan komme i form? 

EN SMUK HUD STARTER LIGE HER

Kunne du godt tænke dig at skifte den kedelige vinterhud ud med en hud, der ser yngre og smukkere ud? »Det er vigtigt at finde frem til, hvilken hudtype du har for at sikre, at du bruger de bedste produkter i forhold til dine behov,« forklarer skønhedsekspert Jacquie Carter.

De fleste mennesker har enten fedtet eller tør hud, men der er også andre faktorer, som gør noget ved huden, herunder kost, vejr og sol.« Her deler Jacquie sine 4 trin til en strålende hud ved hjælp af Herbalife SKIN…

1. RENS OG TON

Uanset hvilken hudtype, du har, er et godt sulfatfrit renseprodukt afgørende. Tør hud? Prøv den fugtgivende Soothing Aloe Cleanser med skånsom aloe vera. Har du fedtet hud, hjælper de dydberensende mikrokorn i Polishing Citrus Cleanser med at reducere hudens talgindhold1 og give en frisk glød. »Det er også vigtigt at tone huden, fordi det tilfører huden ekstra fugt og hjælper med fjerne overskydende fedt,« forklarer Jacquie. Energising Herbal Toner er opfriskende, fugtgivende og indeholder ikke alkohol.

2. SØRG FOR FUGT TIL HUDEN

Fugtighedscreme med en langvarig effekt, som hjælper med at holde huden blød og glat. Vælg Daily Glow Moisturiser for en strålende hud, og suppler den med Replenishing Night Cream. Skal du ud i solen? Beskyt huden mod solens skadelige og ældende UVA/UVB-stråler med Protective SPF30 Moisturiser. Uanset hvilken du vælger har alle 3 vist sig at fordoble huden fugtindhold inden for 8 timer2 og give en blødere, strålende hud på blot 7 dage3 med en reduktion i forekomsten af fine linjer og rynker4.

3. FORKÆL DIG SELV

Når det handler om ansigtsskrub har Jacquie følgende at sige: »Ved at eksfoliere huden regelmæssigt får huden en frisk glød og gør det muligt for hudplejeprodukter at trænge mere effektivt ind i huden, så den fugtes langt bedre.« »Brug af maske én gang om ugen renser huden, så porerne synes mindre«, tilføjer hun. Prøv den antioxidantholdige Instant Reveal Berry Scrub og den righoldige samt cremede Purifying Mint Clay Mask. Ønsker du resultater i løbet af blot 7 dage5? Tilføj Line Minimizing Serum til dit hudplejeprogram.

4. KLARE ØJNE

Produkterne arbejder målrettet på at pleje den sarte hud omkring øjnene, hvilket kan være en stor hjælp for dem, der ønsker at bevare en ung hud. Firming Eye Gel6 hjælper med at reducere hævelser og forbedre hudens fasthed og elasticitet. Ønsker du ekstra fugt og en mindsket forekomst af fine linjer og rynker7, så prøv Hydrating Eye Cream. 

 1. Viste en betydelig reduktion på 57,6 % (gennemsnitligt) af hudens talgindhold på den side af ansigtet, der var blevet behandlet. 
 2. Testet på personer, hvis fugtindhold i huden blev målt i intervaller af 8 timer. 100 % af alle testpersonerne oplevede, at fugtindholdet i deres hud var fordoblet efter 8 timer 
 3. Replenishing Night Cream er klinisk testet på personer, hvis huds blødhed, glød, udstråling og klarhed blev målt ved hjælp af visuelle ekspertbedømmelser efter to, fire og syv dages brug. Daily Glow Moisturiser er testet på personer, hvis huds blødhed, glød, udstråling og klarhed blev målt ved hjælp af visuelle ekspertbedømmelser efter to, fire og syv dages brug. Protective SPF30 Moisturiser er testet på personer, hvis huds blødhed, glød, udstråling og klarhed blev målt ved hjælp af visuelle ekspertbedømmelser efter to, fire og syv dages brug. Der blev gennemsnitligt registreret en forskel på testpersonernes hud på 46 % via de forskellige parametre, der blev målt. 
 4. Klinisk testet på personer for at måle hudens ruhed ved hjælp af Visioscan og Reverse Photo Engineering efter 0, 7 og 42 dages brug.  
 5. Klinisk testet på personer for at måle hudens ruhed ved hjælp af Visioscan og Reverse Photo Engineering efter 0, 7 og 42 dages brug. Testet på personer, hvis huds blødhed, glød, udstråling og klarhed blev målt ved hjælp af visuelle ekspertbedømmelser efter to, fire og syv dages brug. 
 6.  Testet på personer, hvis huds fasthed og elasticitet blev målt ved hjælp af visuelle ekspertbedømmelser efter syv og 42 dages brug. Hos 45 % af testpersonerne så man en forbedring af hudens fasthed/elasticitet under øjnene i løbet af de 42 dage. Reducerer hævelser med gennemsnitlig 45 % efter 7 dages brug målt ved hjælp af visuelle bedømmelser. 
 7. Klinisk testet på personer for at måle hudens ruhed ved hjælp af Visioscan efter 0, 7 og 42 dages brug. Testet på personer, hvis huds fugtindhold blev målt i intervaller af otte timer. Huden hos 100 % af testpersonerne havde et betydeligt højere fugtindhold efter otte timer.

En rapport fra EU-Kommissionen skaber bekymring for mænds sundhed i Europa

En nyligt offentliggjort rapport fra EU-Kommissionen, giver et detaljert indblik i mænds sundhed i alle de 27 medlemslande i EU samt i Norge, Island, Schweiz, Liechtenstein, Kroatien, Tyrkiet og Makedonien. Rapporten giver et interessant indblik i mænds livsstil og fortæller om deres holdning til og bevidsthed om sundhedsmæssige forhold.

Usund kost og fysisk inaktivitet er en af hovedårsagerne til mange af de største ikke-smitsomme sygdomme, herunder hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og visse kræftformer som i stor grad bidrager til at øge sygdomshyppigheden, dødstal og invaliditet i EU. EU-rapporten har konstateret at mænds kost generelt er mindre sund og næringsrigt balanceret end kvinders. Mænd er mindre tilbøjelige end kvinder til at forbinde en sund kost med at spise mere frugt og flere grøntsager eller med at spise mere fedtfattigt. Rapporten viser også, at med undtagelse af et forsøg på at reducere deres indtagelse af alkohol, havde mænd ikke gjort nær så mange tiltag for at ændre deres kost i løbet af de seneste 12 måneder i forhold til kvinder. Den primære årsag for kvinder til kostændringer var, at de ønskede at tabe sig (39 % i forhold til 26 % mænd), hvor det for mænd var at forblive sunde (34 % mænd i forhold til 27 % kvinder). Mænds ernæringsmæssige viden var også ringere end kvinders, og de læste ikke varedeklarationerne nær så ofte som kvinder.

Ud over at have et ringe kendskab til ernæring, fik over halvdelen af mændene i EU ikke dyrket den anbefalede mængde motion, og cirka en tredjedel af dem har en decideret stillesiddende livsstil. Ud fra disse oplysninger kan man så drage en parallel til den femdobbelte stigning i forekomsten af fedme fra starten af det 20. århundrede og til slutningen af det samme århundrede. Mænd har en tendens til at tage hurtigere på end kvinder. Allerede i aldersgruppen 15-24 år er der flere overvægtige mænd end kvinder, hvor 22 % af mændene havde et BMI på over 25, hvor tallet lå på 14 % for kvinder.

Overvægten øges også hurtigere hos mænd. I aldersgruppen 25-34 år havde 46 % et BMI på over 25, hvor tallet for kvinder lå på 25 %. Antallet af overvægtige mænd varierer mærkbart fra land til land. I Storbritannien og Tyskland havde 65 % af mændene et BMI over 25, hvor tallet lå under 45 % i Frankrig.

Det fremgår tydeligt af rapporten, at der kan gøres en hel del for at øge mænds kendskab til sundhed i hele Europa. Herbalifes indre ernæringsprodukter, program til en sund, aktiv livsstil, ernæringsvejledning fra forhandlere og forbrugerhæfter gør noget ved de forhold, de europæiske myndigheder nu har fremlagt med henblik på at øge forbrugernes forståelse for bedre ernæring, forbedret kost for den almene befolkning og øge det fysiske aktivitetsniveau.

1 2 3 5
>